Sisäpiha
Pelargonium asperum (Tuoksupielikki)
Tämä kasvi on lähinnä viherkasvi, vaikka kuuluukin pelargonioihin. Tuoksupielikillä on vaaleanvihreissä, syvään sormijakoisissa ja nukkaisissa lehdissään raikas tuoksu. Kukat tällä ovat mitättömät ja jotkut yksilöt eivät kuki vuosikausiin ollenkaan ja tämän kasvin sanotaan myös imevän hajuja.. Tuoksupielikki on pelargoneista helppohoitoisin, eikä se närkästy vaikka unohtuisikin muutamaksi päiväksi. Sitä ei myöskään tarvitse viedä talveksi piiloon, sillä se viheriöi ja tuoksuu koko vuoden ja viihtyy varjoisallakin ikkunalla. Kasvi lisääntyy pistokkaista ja pitää latvomisesta, joka saa sen vain kaunistumaan ja tuuheutumaan.
Ipomoea purpurea (Päivänsini)
Näitä kukkia on sekä sini- että punakukkaisena ja näistä sinikukkainen kasvaa nopeammin, kukkii aikaisemmin ja tulee suuremmaksi sekä soveltuu paremmin avomaalle. Päivänsini kukkii kesä – elokuussa ja sen pienet kellomaiset kukat kestävät vain päivän, mutta uusia puhkeaa koko ajan lisää. Huonekasvina päivänsini voi nopeasti vallata koko ikkunan ja ulkona se ehtii kukkaan jo ennen monivuotisia köynnöskasveja. Kasvin siemenellä on hyvin kova kuori, joten niiden on annettava liota vedessä yön yli ai niitä on kevyesti raaputettava hiekkapaperilla, jotta idut pääsisivät helpommin esiin. Ulos istutettavat kylvetään ensin pieniin turveruukkuihin, kun taas huonekasviksi tarkoitetut (3-4 siementä) kylvetään heti kasvatusruukkuihin.
Helxin soleirolii (Kodinonni)
Kodinonni on helppohoitoisimpia ruukkukasveja, mitä yleensä on olemassa; se kasvaa kiltisti ja nopeasti, kestää kuivuutta samoin kuin liikaa kosteuttakin, viihtyy valossa ja varjossa. Tämä kasvi sopii mainiosti vaikkapa aluskasviksi kukkaikkunalle tai amppeliin yksinään rehevöimään. Tämä on myös helppo saada lisääntymään; napsi muutamia pistokkaita ja istuta ne kosteaan turve- tai hiekkamultaan. Muovihupun alla ne juurtuvat nopeasti. Vaikka kodinonni kukoistaakin miltei millaisissa olosuhteissa hyvänsä, se kuitenkin viihtyy parhaiten pohjoisikkunan varjossa ja se pitää vedestä; sen jano on suorastaan sammumaton, joten kastele sen kasvualustaa usein ja runsaasti.
Dracaena fragrans massangeana (Lohikäärmepuu)
Tuoksuva lohikäärmepuu on parhaita huonekasveja silloin, jos halutaan vähään tyytyväinen ja helppohoitoinen ruukkukasvi kotiin tai työpaikalle. Se viihtyy sekä hämärässä että valoisassa kasvupaikassa, mutta saadessaan vähän valoa sen lehdet kasvavat pitkiksi ja kapeiksi.
Sansevieria trifasciata (Keltareuna-anopinkieli)
Tämä kasvi on komein liljakasveihin kuuluvista pistinkasveista ja on kotoisin trooppisesta Afrikasta. Tämä anopinkili kuuluu kestävimpiin ruukkukasveihimme, mutta sitä pitää suojata kaikkein kuumimpia auringonsäteitä vastaan, etteivät sen lehdet kalpene ja kellastu.
Cephalocereus senilis (Vaarinkakus)
Tämä on oikea aarre ja ulkomuotonsa vuoksi se on hyvin haluttu laji. Kaktuksen valkoiset hapset vetoavat keräilijöihin, mutta niiden varsinainen tehtävä on estää liiallinen haihtuminen. Vaarinkaktus on peräisin Meksikosta, missä ne kasvavat korkeiksi puiksi. Huonekasveina ne tulevat tuskin metrin korkuisiksi ja ovat hieman hankalia hoidettavia.